Nieuws

sep 25, 2012

Automatisering: de winnende keuze


Automatisering
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Marco


AUTOMATISERING: DE WINNENDE KEUZEInnovatie is een essentieel onderdeel van het DNA van Fassi en vertegenwoordigt de leidende filosofie aan de basis van de uitdaging en het nagestreefde pad vanaf het ontstaan van de vennootschap, een wereldleider in de productie van hydraulische kranen.  Het woord “automatisering” kent vele betekenissen, op veel facetten van de industrie gebaseerd en op de activiteit waarop het wordt toegepast: van producten tot processen, helemaal door tot aan de service. In termen van productieprocessen heeft de Fassi Groep in de kern van haar werkwijze, deze Richtlijnen volgend en de innovatie altijd vooropstellend, een belangrijke keuze gemaakt, welke tegen de stroom ingaat in vergelijking met andere concurrenten: het maken van aanzienlijke investeringen in automatisering door de jaren heen.

In tegenstelling tot anderen die besloten hebben om hun productie naar het buitenland te verplaatsen, naar landen met veel lagere arbeidskosten, heeft Fassi enkele miljoenen Euro’s geïnvesteerd in nieuwe productiesystemen. Deze strategie heeft de Groep toegestaan om de kwaliteit van haar producten te verbeteren, haar middelen te optimaliseren en een betere prijs/kwaliteit verhouding te bereiken. De nieuwe systemen zorgen voor nauwkeurige, constante en gegarandeerde resultaten, welke alleen door automatisering geleverd kan worden. Overwegende dat het vóór die tijd de werknemers waren wie, dag in dag uit, lasten, bogen en het ene stuk na het andere stuk uitsneden, in een repetitieve en vaak vervreemdende manier, worden deze taken vandaag de dag  uitgevoerd door machines.

Met deze aanzienlijke initiële investering, gebruik makend van een breed scala van schaalvoordelen, is het, in Albino (BG – Italië) gevestigde, bedrijf in staat om haar producten tegen zeer concurrerende prijzen op de markt te brengen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, welke altijd de “Fassi stijl” heeft vertegenwoordigd. Ondanks dat de innovatie heeft geleid tot een significante meerwaarde, blijft voor Fassi het menselijk kapitaal een onmisbaar hulpmiddel. Voor het bedrijf betekent automatisering het geven van meerwaarde aan haar werknemers, wie, dankzij dit beleid, vele activiteiten uitvoeren, waarin “de mens” het verschil maakt. Al geruime tijd heeft de Groep geïnvesteerd in automatisering met behulp van een verscheidenheid aan geautomatiseerde systemen.

Met name in de afgelopen jaren zijn de fabrieken uitgerust met een lasinstallatie met een automatisch magazijn, lasersnijbanken, robotsystemen voor het lassen van de uitschuifbare mastdelen, een lasinstallatie voorzien van een automatisch magazijn voor hexagonale mastdelen en tot slot een lasinstallatie voor de extra afstempelbalken.

 


Previous page: Specials
Volgende pagina: Productvernieuwingen