Nieuws

okt 1, 2012

Fassi Smart App Systeem


Fassi Smart App, WEES SLIM
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Marco

FASSI SMART APP, WEES SLIM 

Nu werkt uw kraan samen met een aanraking. Fassi is het eerste bedrijf in de kranensector om het intelligente gebruik van knikarmkranen te combineren met de laatste generatie smartphones.

 

Één van de belangrijkste innovatie richtlijnen, gevolgd door het, in Albino gevestigde, Italiaanse bedrijf, omvat de ontwikkeling van een geavanceerde mens-machine interactie, de zogenaamde Human Machine Interface (HMI).

Het belang ervan ligt in het feit, dat vandaag de dag, de beschikbare, aanwezige, systemen op kranen, vaak verbonden met radiografische afstandsbediening, veel informatie bevatten, waarvan een deel veel aandacht vereist van de bediener als het gaat om een snelle en nauwkeurige machinebediening.

Sterker nog, in de nabije toekomst zullen we getuige zijn van een verdere toename van het aantal, aan de nieuwe systemen gekoppelde, beschikbare functies, waarvan de acceptatie door de bediener vooral af zal hangen van de “vertrouwdheid” met de ontvangen feedback.

Een ander belangrijk aspect is de neiging tot steeds meer en meer informatie, welke aan de bedieners moet worden gegeven, zodat zij de juiste controle over de machine hebben. Deze overwegingen hebben geleid tot de ontwikkeling van de Fassi Human Machine Interface, gericht op het maken van kranen zo “makkelijk te gebruiken” en “veilig te gebruiken” als mogelijk, het systeemrendement maximaliserend voor snelle informatieaflezing en interpretatie, ook met het oog op toekomstige groei/uitbreiding in het managen van de verzamelde beschikbare systemen.

Dit principe vormt de oorsprong van de “Fassi Smart App”, een revolutionair, op internationaal niveau gepatenteerd, systeem, dankzij welke een kraan kan “communiceren” met de nieuwste generaties smartphones.

De meest interessante karakteristiek van de “Fassi Smart App” omvat de mogelijkheid om hulp op afstand te gebruiken door middel van de Black Box diagnose.

Als één geheel, is het veel meer dan een simpele “APP” voor smartphones, omdat het ook gebruikt kan worden voor de navolgende handelingen: het instellen van de parameters van de bedieningshendels van de radiografische afstandsbediening, snel analyseren en evalueren van de gebruiksstatistieken van de kraan, raadpleging van de Fassi Geo Locator om zo snel in contact te komen met de Fassi service centra en de dialoog met kraan aan te gaan, met behulp van de snellere en spectaculairdere grafische weergave van de gegevens i.p.v. het aflezen van de traditionele afstandsbediening.


Previous page: Specials
Volgende pagina: Productvernieuwingen